logo pact

Eindvoorstelling “NIEUWSJUNKIES”

20 Apr - 25 Apr

 

Op zondag 25 april studeren studenten van de opleiding PACT+ Theater af met de unieke voorstelling NIEUWSJUNKIES.

Een verhaal over een klas studenten journalistiek die in 24 uur een fake nieuwsbericht viral laat gaan. Het doel: de kwetsbaarheid van de media aantonen. Toeschouwers van de voorstelling worden letterlijk het verhaal ingezogen, zij mogen als ‘gluurder’ mee kijken in de Whatsapp groep van de klas studenten journalistiek uit het verhaal.

Een uniek event dat – coronaproof – geheel te volgen is via social media. Met een spannende en verrassende verhaallijn en een 24-uurs deelname van de kijker.

Meld je aan door een email te sturen naar nieuwsjunkies@gmail.com

 

Datum: zondag 25 april 2021

Concept en Spel: Asina Aksoy, Tessa Boon, Marly Brouwer, Laura Brugman, Jasmijn Geelen, Bram Heijligers, Donovan Hilbrink, Lotte Janssen, Chardonnay Rillink, Luca Šoda, Felicia Tielemans en Pieter Zomerdijk
Concept en Regie: Nita Kersten
Concept en Dramaturgie: Mike van Wetten
Camera Spelregie: Bobbie Koek
Camera en Streaming: Denzyl Martina, Social Giants

Nita Kersten, regisseur van de voorstelling: “Het is voor mij als theatermaker heel interessant om samen met de studenten nieuwe vormen te onderzoeken waarin streaming en theatraliteit samenkomen. Zeker omdat zij mij daar ook veel in kunnen leren; zij zijn als generatie echt een stap voor in het denken vanuit social en nieuwe media.”
Marly Brouwer, student: “Ik vind het tof dat we met dit project kijken wat de mogelijkheden zijn in coronatijd. Wat we wel kunnen in plaats van wat we niet kunnen.”

AGENDA