logo pact

Ze zeggen dat je op moet letten

4 May - 5 May

Er gonzen stemmen in de stad. Stemmen die zeggen dat er iets aan de hand is. Dat iets al begonnen te gebeuren is. Er gonzen stemmen in de stad. Stemmen die zeggen dat je op moet letten. Maar waarop?

In mei 1940 is Amsterdam op zijn hoede. Men is bang voor vergiftigde bonbons, vijandelijke parachutisten en verdachte personen. Zonder duidelijk doel wordt her en der het vuur geopend. Het Duitse leger marcheert door de straten, maar niemand weet precies wat er aan de hand is en waar deze intrede toe zal leiden. Tegenwoordig is ‘fake news’ aan de orde van de dag. En eraan wennen doen we niet. Kun je nog geloven wat je in de kranten leest? Weet je zeker dat de berichten in je tijdlijn kloppen? Kun je je eigen inschattingsvermogen eigenlijk nog vertrouwen?

 

Ze zeggen dat je op moet letten is een voorstelling over argwaan, gefluister en het brandende verlangen om je eigen tijd te begrijpen.

 

Regie: Isa van Dam
Regieassistent: Judith Sleddens
Spel: Eerstejaars studenten van de opleiding Theater van PACT+ en Amsterdamse jongeren
Foto: Iris Bergman
Met veel dank aan: Alle ouderen die hun verhaal met ons wilden delen, Loulou Sjerps, Son Koper, Annette de Ruiter en Hanna Timmers

 

Ze zeggen dat je op moet letten is een coproductie van PACT Amsterdam (onderdeel van het ROC van Amsterdam), Ostade A’dam en Theater Na de Dam.

 

Facebook event

—–
Theater Na de Dam
Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de negende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig zo’n tachtig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.