logo pact

David Mackor

1 Jan

Luitist David Mackor is naam aan het maken in Nederland als gepassioneerd solist en veelgevraagde begeleider.

 

Tijdens zijn studie elektrische gitaar aan PACT Amsterdam vormde hij al een interesse voor klassieke muziek en compositie, welke hij ontplooide na het behalen van zijn diploma. Hij studeerde compositie & productie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, en begon met klassiek gitaar aan het Conservatorium van Amsterdam waarna hij al snel overstapte op luit en vervolgens zijn BA diploma oude muziek behaalde met de specialisatie in tokkelinstrumenten uit de 16e tot 18e eeuw (met name luit, barokgitaar en theorbe). Ook studeerde hij er gregoriaans, renaissance- en barokcontrapunt en 17e-eeuwse harmonieleer.

 

David trad onder meer op als solist met het Nederlands Blazers Ensemble in het Concertgebouw tijdens het Turning East wereldmuziekfestival met een programma van Bach en soefi muziek, en begeleidde hij de beroemde bariton Maarten Koningsberger in het tv-programma “De Tiende van Tijl”. Hij vormt een duo met de succesvolle sopraan Elisabeth Hetherington, en samen hadden ze al de eer om te mogen spelen op het grootste oude muziekfestival ter wereld “Festival Oude Muziek Utrecht” en het “Ravenna Festival” in Italië, waar ze speelden in de op het UNESCO werelderfgoedlijst staande Basilica di San Vitale.

 

Naast oude muziek is David ook erg betrokken bij het uitvoeren van hedendaagse klassieke muziek. Zo speelde hij in verscheidene premières, waaronder de première van de mini-opera “<3” tijdens het Opera Forward Festival in de Nationale Opera en de Nederlandse première van het stuk “Sky” voor barokensemble van Sebastian Fagerlund in het Concertgebouw.

 

Website: David Mackor

 

Fotograaf: Kasper Vogelzang

AGENDA

12 okt
30 nov