logo pact

Algemene informatie

 

Is dansen jouw grootste passie? Heb je genoeg talent en doorzettingsvermogen om verder te gaan in dit vak? Doe dan auditie voor de opleiding Dans! Je wordt opgeleid tot breed inzetbare danser, choreograaf en workshopdocent. Na de opleiding kun je aan de slag bij (internationale) dansproducties, festivals, commerciële events en musicals.

Als danser of choreograaf ben je meestal eigen baas. Je werkt voor verschillende projecten en opdrachtgevers in de kunst, cultuur en media. Het is belangrijk dat je als danser niet alleen verschillende danstechnieken en choreografische vaardigheden beheerst. Je moet ook weten hoe je een netwerk opbouwt en hoe je zelf opdrachten kunt binnenhalen. Dit leren we je op de opleiding, zodat je later genoeg werk hebt om met dans je geld te verdienen.

 

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Dans is een voltijd opleiding op mbo-niveau 4 en duurt 3 jaar. Je bent elke dag bezig met dans. Zo leer je de verschillende dansstijlen, zoals klassiek ballet, moderne dans, jazz, Hip-hop, Afro en Streetjazz en krijg je vakken als Conditietraining en workshoples. Daarnaast krijg je vakken als didactiek, blessurepreventie, Nederlands, Engels en rekenen. Je hebt elke dag te maken met een vaste groep docenten die allen ook actief zijn in het werkveld. Daarnaast krijg je les van gastdocenten die in Nederland of in het buitenland werken als danser of choreograaf. Zij delen hun ervaringen met je.

 

Tijdens de opleiding word je aangemoedigd om eigen werk te maken. Dat werk kun je alleen of in groepsverband presenteren. Ook doe je projecten waarbij je de mogelijkheid hebt om samen te werken met studenten van andere mbo-kunstopleidingen, zoals Cultureel Organisator, Theater, Muziek en Music Production.

 

Wat leer je tijdens de opleiding?

–        Voorbereiden, repeteren en opvoeren van een dansvoorstelling (alleen of met een dansgezelschap)

–        Opbouwen van een netwerk voor je toekomst

–        Nederlands, Engels en rekenen

–        Binnenhalen van je eigen opdrachten

–        Didactiek

–        Dans en maatschappij

–        Voorkomen van blessures

 

Waar kun je gaan werken?

–        Dansproducties

–        Dansgroepen

–        Festivals en evenementen

–        Theatergroepen

–        Dansscholen

–        Als zelfstandig danser of choreograaf/dansmaker

 

Kom auditeren!

Op de opleiding is maar beperkt plek en wij hanteren een maximum advies leeftijd van 22 jaar. Om toegelaten te worden doe je een pittige auditie. Hier laat je je talent, inzet en motivatie voor de opleiding zien. Want, alleen met discipline en een actieve werkhouding haal je bij ons je diploma!

 

Om auditie te mogen doen, heb je tenminste een van de volgende diploma’s:

–        Vmbo-diploma Kb-/G-/T-leerweg

–        Mbo-diploma van een verwante opleiding op niveau 2 of 3

–        Overgangsbewijs naar 4 havo/vwo

 

Meld je nu aan!

Meld je hier aan voor de auditie van de opleiding Dans.

Vooropleiding 

Wist je dat we in samenwerking met  de Foundation Amsterdam Hiphop Academy een vooropleiding hebben? Als jij in het derde jaar van je middelbare school zit of hoger, stoomt de vooropleiding jou klaar voor een dansopleiding OF biedt jou extra training als je al wel dans studeert.

Meer informatie vind je hier!

 

 

AGENDA