logo pact

Lebana Timisela – Rick Odums, Parijs

 

Welke studie volg je?

Ik volg de Dansopleiding van PACT Amsterdam.

 

In welk jaar zit je?
Ik zit in mijn examen jaar, de 4e klas

 

Waar heb je stage gelopen?
Ik heb stage gelopen in Parijs bij Rick Odums

 

Wat is dat voor bedrijf/ instelling/organisatie?
Rick Odums is een Internationale Academie voor Jazz Dans

 

Hoe ben je aan de stageplek gekomen?
Ik heb deze stageplek gekregen via school. We hebben hiervoor een motivatiebrief moeten opstellen voor de docenten met je eigen motivatie en de reden waarom jij als student deze stage plek in Parijs zou moeten krijgen.

 

Hoe lang heb je stage gelopen?
Ik heb 3 weken stage gelopen in Parijs van 16 januari tot 5 februari

 

Hoe ziet een werkdag eruit?
Elke dag ging mijn wekker om zeven uur ik stond meteen recht overeind. Het is belangrijk om elke ochtend goed te ontbijten. Een stevig ontbijt heb je zeker nodig voor de intensieve dagen die je drie weken lang tijdens je stage doorloopt bij Rick Odums. Rond een uur of 07:50 ging ik samen met mijn klasgenoten de deur uit en liepen wij op ons gemak naar de academie. Vanaf het ons hotel (Citadine) naar Rick Odums was het ongeveer 10 minuten lopen. We zorgden er elke dag voor dat wij om 08:00 in de danslokalen waren. Je hebt dan de gelegenheid om jezelf op te warmen voordat de klassieke les begint. De lessen begonnen elke dag stipt op tijd om 08:30. We begonnen de dag elke ochtend met Klassiek Ballet. Na deze les kregen wij andere lessen zoals (modern, horton, jazz, afro jazz of souljazz). Elke dag hadden wij drie of vier lessen.

 

Wat waren jouw taken?
Als stagiare op de Dans Academie bij Rick Odums had ik niet specifiek taken. Het enige wat ik wel had was een verplichting om iedere dag naar stage te gaan en danslessen te volgen van verschillende docenten bij Rick Odums. Je bent ook verantwoordelijk voor jezelf tijdens de drie weken dat je in Parijs zit. Als student op PACT wordt je niet zomaar gekozen om stage te lopen bij Rick Odums, daarom moet je alles eruit halen wat er in zit tijdens deze stage.

 

Hoe verliep de samenwerking?
Samenwerking met andere studenten van Rick Odums verliep vrijwel perfect. Sommige studenten waren heel open tijdens de dansles en andere juist gesloten. Het was fijn dat een aantal studenten van Rick Odums ons hielpen als wij niet begrepen wat er gezegd werd. Je bent in Parijs en ook op de academie wordt er Frans gesproken en slechts af en toe Engels

 

Wat waren je persoonlijke leerdoelen?
1. Bewuster worden van wat er binnen in mijn lichaam te voelen is terwijl ik dans
2. Verlengen van bewegingen tijdens dans
3. Oppakken van lesstof
4. Het leren van verschillende sprongen
5. Luchtiger bewegen tijdens klassiek

 

Heb je die bereikt?
Ik heb mijn persoonlijke leerdoelen zeker bereikt. Toen ik in Parijs was merkte ik er weinig van, maar toen ik weer in Nederland was voelde ik dat ik veel meer wist waarmee ik bezig was, vooral lichamelijk en qua ‘mindstate.’

 

Wat heb je als meest leerzaam ervaren?
Dat je moet vechten voor de dingen die je wilt bereiken. En dat je de kritiek die je krijgt, van wie dan ook, niet negatief moet opvatten maar het proberen om te zetten naar iets positiefs en leerzaams!

AGENDA