logo pact

ITA – educatief burgerschap programma

1 Jan

In samenwerking met docenten Burgerschap heeft ITA een speciaal educatieprogramma ontwikkeld voor het MBO, waarin alle vier dimensies van het vak Burgerschap worden aangesneden. Het programma bestaat uit een videoserie waarin studenten van het ROC van Amsterdam hun leeftijdsgenoten uitdagen in challenges.
De jonge presentatoren vertellen wat het burgerschapsthema in het dagelijkse leven voor hen betekent en geven de opdrachten. Door de eigen ervaring en de filosofische vragen hierover, komt het thema dichterbij.

Bekijk op de site alvast de trailer om een voorproefje te krijgen van de videoserie.

 

 

Over de voorstelling OVERHOOP

Overhoop is een scherpe, kritische hoopvolle ode aan dat wat er allemaal nog komen gaat. Het is een voorstelling
voor én door jongeren. De voorstelling is speciaal gemaakt voor MBO-studenten.
Een bezoek aan deze voorstelling past uitstekend bij het vak Burgerschap of Nederlands!

Opgroeien met het gevoel van met 4-0 achterstaan, hopeloos overhoop met je eigen gedachten. Volwassen worden in een wereld die angstvallig roept dat ze verwaarloosd is. Waar wacht je dan op? En waar haal je je hoop vandaag de dag vandaan? Elke dag is een nieuw begin en de wereld waarin je leeft, is jouw wereld.

Bij ITA komen theaterstudenten van PACT+ samen om de stand op te maken van een wereld die Overhoop ligt. Deze jonge mensen nodigen jou uit om samen na te denken en in dialoog te gaan in plaats van te discussiëren over dingen waarvan we allemaal nog niet weten hoe ermee om te gaan. Niemand is de baas, dat zijn wij allemaal. We richten een theatrale hoopvolle plek in waar we van gedachten wisselen. Hoe ontstaat hoop, waar halen we de ingrediënten vandaan?

Wie is er aan zet? Wat hoop jij, voor jezelf, de mensen die je lief hebt, de mensen die je nooit zult kennen, de wereld en voor jouw ongeboren kinderen. Ooit en Nooit liggen dicht bij elkaar, dus laten we maar beginnen. Laten we hopen dat …… wat eigenlijk?

In gesprek

Na de voorstelling gaat onze gespreksleider in gesprek met acteurs en het publiek. Met Overhoop als vertrekpunt, nodigen we het publiek en onze gast uit om de thematiek nog verder te onderzoeken, ervaringen uit te wisselen en vragen aan elkaar te stellen.

 

Wanneer? 15 – 29 april 2022
Aanvang: 11.00 en 14.00 uur
Locatie: Internationaal Theater Amsterdam
Makers: Karlijn Benthem en Judith Hofland
Cast: MBO Theater / PACT+ Theater studenten

 

Foto credit: Dim Balsem

Kosten: 10,50 pp

Heb je vragen?
Mail naar wilma.smilde@ita.nlof bel 020-795 9940

Kijk ook op: Overhoop — Internationaal Theater Amsterdam (ita.nl)