logo pact

Algemene informatie

 

Urenlang werken aan die ene melodielijn, eindeloos knutselen aan je sounddesign en keer op keer luisteren tot je de juiste mix hebt gevonden. Music Production is niet voor iedereen weggelegd. Maar als je de juiste combinatie van melodie, ritme en dynamiek hebt gevonden weet je weer waarom. Dit is waar jij gelukkig van wordt. Of je nou muziek maakt voor jezelf, voor artiesten of voor film: dit is de plek waar je jouw muziek naar een hoger niveau tilt!

 

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Music Production is een voltijd opleiding op mbo-niveau 4 en duurt 3 jaar. De opleiding is een onderdeel van de opleiding Muziek, maar heeft een geheel eigen lesprogramma. Je houdt je bezig met het componeren en produceren van je eigen muziek. Je leert beter mixen en masteren. Je krijgt les in verschillende soorten software en jouw eigen muziek staat hoog in het vaandel. Ook krijg je les over geluidstheorie, de muziekindustrie en de muziekcultuur. Jezelf presenteren en je eigen opdrachten binnenhalen zijn een belangrijk onderdeel van je opleiding. Daarnaast heb je algemene vakken als Nederlands, Engels en rekenen in je vakkenpakket.

 

De docenten die je begeleiden zijn zelf op hoog niveau actief als producer. Daarnaast krijg je regelmatig gastlessen van andere professionals uit de muziekwereld. Zij delen hun waardevolle ervaring en expertise met je. Natuurlijk doe je veel ervaring op door in opdracht muziek te maken tijdens stages en in projecten. Daarbij werk je ook samen met studenten van andere mbo-kunstopleidingen, zoals Muziek, Theater, Dans en Cultureel Organisator.

 

Wat leer je tijdens de opleiding?

–        Jouw eigen muziek naar een professioneel niveau tillen

–        Mixen, masteren, sounddesign en softwarekennis

–        Muziektheorie en pianospel

–        Werken in opdracht, bijvoorbeeld voor film of reclame

–        Je eigen opdrachten binnenhalen en je netwerk uitbouwen

–        Performances voorbereiden

 

Waar kun je gaan werken?

–        Als artiest of dj

–        Als producer voor artiesten

–        Als zelfstandig muziekproducer die in opdracht werkt om bijvoorbeeld games, jingles, reclames, film en animatie te maken

–        Als zelfstandig ondernemer in de muziek (je eigen label beginnen)

–        Als zelfstandig ondernemer in het organiseren van feesten omtrent elektronische muziek

–        Als docent in workshops over music production

–        In een muziekstudio als engineer

–        Bij een platenmaatschappij

 

Kom auditeren!

Op de opleiding is maar beperkt plek. Om toegelaten te worden doe je een pittige auditie. Hier laat je je talent, inzet en motivatie voor de opleiding zien. Want, alleen met discipline en een actieve werkhouding haal je bij ons je diploma!

 

Om auditie te mogen doen, heb je tenminste een van de volgende diploma’s:

–        Vmbo-diploma Kb-/G-/T-leerweg

–        Mbo-diploma van een verwante opleiding op niveau 3

–        Overgangsbewijs naar 4 havo/vwo

 

Het is belangrijk dat je muzikaal bent en al ervaring hebt met het produceren van muziek. Tijdens de auditie laat je a.h.v. een opdracht zien wat je al kunt. Daarnaast vertel je waarom je deze opleiding wilt doen.

 

Meld je hier aan voor de auditie van de opleiding Music Production

AGENDA

12 okt
music production TRY OUT DAY
30 nov
music production TRY OUT DAY