logo pact

Schrijf je hier in!

Om in aanmerking te komen voor een auditie van de opleiding PACT + Music Production volg je de volgende stappen. Het belangrijk dat je alle stappen doorloopt:

 1. PACT+ is onderdeel van het ROC van Amsterdam, om de opleiding Music Production te volgen meld je je eerst aan bij het ROCvA via deze button:
 2. Je doet mee aan een aantal kennismakingsactiviteiten. De eerste activiteit is het invullen van de vragenlijst van de opleiding.
 3. Aan de hand van de ingevulde vragenlijst kijken we naar je artistieke vaardigheden en creatief vermogen. Op basis hiervan nodigen we je uit voor een auditie, of geven we je het advies nog meer ervaring op te doen.
 4. Kom je auditeren?
  Lees dan hieronder nog even goed wat er van je verwacht wordt.
 5. De auditie heeft een ochtend- en middagprogramma.
  Zien we tijdens het ochtendprogramma dat je voldoende ontwikkeld bent op artistiek en creatief vlak, dan ga je door naar het middagprogramma.
 6. Na de auditie krijg je binnen twee schoolweken bericht of je geplaatst bent.
 7. Indien de opleiding vol zit zullen wij een wachtlijst starten.

Auditie Data

Maandag 28 Juni

 

LET OP:  inschrijving gesloten per 23 mei

 

Beoordelingscriteria

Voordat je aan de opleiding PACT + Music Production kunt beginnen kijken wij of je voldoende creatieve vaardigheden en artistieke aanleg in huis hebt door middel van een auditie.

 

De auditie wordt afgenomen door een ervaren docententeam. Bij twijfel word je met een extra opdracht uitgenodigd voor een nieuwe auditie op een van de bovenstaande data.

We kijken naar de volgende onderdelen:

 

Je bent in staat om een creatief proces te doorlopen:
Dit betekent dat je in staat bent om na te denken over het creatieve maakproces, dat bij muziek van toepassing is. Je bent in staat om dit maakproces succesvol te doorlopen. Je laat zien dat je in staat bent om nieuw muzikaal materiaal te maken.

 

Je hebt voldoende softwarekennis om eigen werk te maken en doet dit al op een passend niveau:
Dit betekent dat je muziekstukken kunt maken met de software waarin je werkt. Je bent in staat om origineel werk te maken en om stukken met bestaande tracks/ samples te maken.

 

Je kunt (muzikaal) in opdracht werken:
Je bent in staat om in opdracht en/of samen te werken aan het creëren van muzikale stukken. Hierbij is het belangrijk dat je leiding kunt nemen maar ook instructies van docenten en klasgenoten kunt accepteren.

 

Daarnaast bespreken we je motivatie voor de opleiding en het vak Music Production.

 

Juiste vooropleiding

De PACT + Music Production opleiding is een MBO 4 Opleiding. Daarvoor heb je bij aanvang tenminste een van de volgende diploma’s op zak:

– Vmbo-diploma Kb-/G-/T-leerweg

– Mbo-diploma van een verwante opleiding op niveau 2 of 3

– Overgangsbewijs naar 4 havo/vwo

 

Voorbereiding audities


Neem mee naar de auditie:

 • het ingevulde informatieformulier
 • Je ID om je te legitimeren
 • Pasfoto met daar op jouw naam en mobiel telefoonnummer
 • Portfolio (wie ben jij en wat heb je gedaan. Denk aan foto’s, flyers, persberichten etc.)
 • CD of USB met daarop je eigen tracks en je naam
 • Laptop(verplicht) met daarop software (indien in je bezit): Ableton, Cubase, Logic, FLStudio, ProTools. Let op: ProTools gebruikers moeten een eigen geluidskaart meenemen.
 • Extra usb-stick
 • Koptelefoon (mini jack en grote jack)

Portfolio

Neem een verzorgde map (portfolio) mee waarin al je tot nu toe opgedane ervaring als producer te zien is. Wie ben je en wat heb je allemaal gedaan laat dit zien door middel van foto’s, flyers, persberichten etc.

 

Kennismakingsgesprek

Tijdens de auditie krijg je een individueel gesprek waarin je jouw muziek kan laten horen en je kan vertellen wat je hebt gedaan. Belangrijk tijdens dit gesprek is de vraag “wie ben jij als producer of artiest?”. Bereid je hierop voor.

 

Muzikale opdracht

Tijdens de auditie krijg je een opdracht waarbij je iets moet maken.

Hier kan je je niet op voorbereiden.

AGENDA