logo pact

Schrijf je hier in!

Om in aanmerking te komen voor een auditie van de opleiding PACT + Music Production volg je de volgende stappen. Het belangrijk dat je alle stappen doorloopt:

 1. PACT+ is onderdeel van het ROC van Amsterdam, om de opleiding Music Production te volgen meld je je eerst aan bij het ROCvA via deze button:
 2. Je doet mee aan een aantal kennismakingsactiviteiten. De eerste activiteit is het invullen van de vragenlijst van de opleiding.
 3. Aan de hand van de ingevulde vragenlijst kijken we naar je artistieke vaardigheden en creatief vermogen. Op basis hiervan nodigen we je uit voor een auditie, of geven we je het advies nog meer ervaring op te doen.
 4. Kom je auditeren?
  Lees dan hieronder nog even goed wat er van je verwacht wordt.
 5. De auditie heeft een ochtend- en middagprogramma.
  Zien we tijdens het ochtendprogramma dat je voldoende ontwikkeld bent op artistiek en creatief vlak, dan ga je door naar het middagprogramma.
 6. Na de auditie krijg je binnen twee schoolweken bericht of je geplaatst bent.
 7. Indien de opleiding vol zit zullen wij een wachtlijst starten.

Vragen of meld je je pas een week van te voren aan? Bel dan even met Bureau Studenten Zaken op 020-5791897.

 

Auditie data

De eerstvolgende audities voor schooljaar 2022-2023 worden georganiseerd op:

 

Dinsdag 29 maart 2022

Woensdag 30 maart 2022

Donderdag 31 maart 2022

 

Beoordelingscriteria

Voordat je aan de opleiding PACT + Music Production kunt beginnen willen we kijken hoe je scoort op de volgende vier criteria:

 

De auditie wordt afgenomen door een ervaren docententeam. Bij twijfel word je met een extra opdracht uitgenodigd voor een nieuwe auditie op een van de bovenstaande data.

 

We kijken naar de volgende onderdelen:

 

Motivatie/kijk op de beroepspraktijk: Je hebt een overtuigende motivatie om aan deze muziekopleiding te gaan beginnen. Je kunt aan ons uitleggen waarom je muziek wilt maken en wat je na deze opleiding met jouw muziek gaat doen. Je hebt nagedacht over manieren om na deze opleiding je geld te kunnen verdienen met jouw muziek. Je bent op de hoogte van de huidige muziek scene.

 

Juiste vooropleiding: De PACT + Music Production  is een mbo niveau 4 Opleiding. Daarvoor heb je bij aanvang tenminste een van de volgende diploma’s op zak:

– Vmbo-diploma Kb-/G-/T-leerweg

– Mbo-diploma van een verwante opleiding op niveau 2 of 3

– Overgangsbewijs naar 4 havo/vwo

 

Voorbereiding audities

Wat neem je mee:

– Pasfoto met je naam achterop.

– Je ID om je te legitimeren.

– Het ingevulde informatieformulier.

– Verloopkabel voor het aansluiten van je device op de geluidsinstallatie.

 

Individuele auditie (ochtendprogramma) In de ochtend start je met de individuele auditie. Hier begin je met het voorspelen van twee stukken naar eigen keuze. Ook hier geldt: tenminste één van de twee stukken is een eigen compositie van minimaal 1 minuut. En dan wel een andere dan het ingestuurde filmpje bij je aanmelding. Het tweede stuk mag een eigen compositie zijn, maar ook een cover. (En ook anders zijn dan je opgestuurde filmpje bij de aanmelding.)

De twee stukken mogen bij elkaar maximaal 7 minuten duren.

 

Je mag in je eentje spelen/zingen (geen rap), jezelf begeleiden, begeleider(s) meenemen of je kunt gebruik maken van een begeleidingstrack via je telefoon of laptop (zelf verloopkabel meenemen, zie: wat neem je mee!). Drummers moeten minimaal een begeleidingstrack meenemen.

Een ervaren docententeam kijkt naar je technische en muzikale mogelijkheden. Als je begeleiding meebrengt, mogen ze na de individuele auditie naar huis.

 

Na het voorspelen van de twee stukken kunnen de docenten je nog wat muzikale opdrachten geven en volgt er een gesprek waarin je je motivatie voor deze opleiding verder moet toelichten. Zien we tijdens het ochtendprogramma dat je voldoende ontwikkeld bent op artistiek en creatief vlak en dat je een goed onderbouwde motivatie hebt, dan ga je door naar het middagprogramma.

 

Band auditie (middagprogramma)

Je wordt samen met andere auditanten ingedeeld in een band. We vragen je de volgende twee songs daarvoor in te studeren. Tijdens deze band auditie ga je deze songs repeteren. Daarnaast krijgen jullie ter plekke een schrijfopdracht die jullie gezamenlijk moeten uitvoeren. De docenten kijken bij de verschillende bands hoe het repetitieproces verloopt en wat ieders inbreng is.

Aan het eind van de band auditie presenteren jullie minimaal één van de twee gerepeteerde songs èn de schrijfopdracht.

 

De song die we willen dat voorbereidt zijn:

– Cake By The Ocean – DNCE – Jerk It Out – Caesars

 

Juiste vooropleiding

De PACT + Music Production opleiding is een MBO 4 Opleiding. Daarvoor heb je bij aanvang tenminste een van de volgende diploma’s op zak:

– Vmbo-diploma Kb-/G-/T-leerweg

– Mbo-diploma van een verwante opleiding op niveau 2 of 3

– Overgangsbewijs naar 4 havo/vwo

 

Voorbereiding audities


Neem mee naar de auditie:

 • het ingevulde informatieformulier
 • Je ID om je te legitimeren
 • Pasfoto met daar op jouw naam en mobiel telefoonnummer
 • Portfolio (wie ben jij en wat heb je gedaan. Denk aan foto’s, flyers, persberichten etc.)
 • CD of USB met daarop je eigen tracks en je naam
 • Laptop(verplicht) met daarop software (indien in je bezit): Ableton, Cubase, Logic, FLStudio, ProTools. Let op: ProTools gebruikers moeten een eigen geluidskaart meenemen.
 • Extra usb-stick
 • Koptelefoon (mini jack en grote jack)

Portfolio

Neem een verzorgde map (portfolio) mee waarin al je tot nu toe opgedane ervaring als producer te zien is. Wie ben je en wat heb je allemaal gedaan laat dit zien door middel van foto’s, flyers, persberichten etc.

 

Kennismakingsgesprek

Tijdens de auditie krijg je een individueel gesprek waarin je jouw muziek kan laten horen en je kan vertellen wat je hebt gedaan. Belangrijk tijdens dit gesprek is de vraag “wie ben jij als producer of artiest?”. Bereid je hierop voor.

 

Muzikale opdracht

Tijdens de auditie krijg je een opdracht waarbij je iets moet maken.

Hier kan je je niet op voorbereiden.

AGENDA