logo pact

Algemene informatie

 

Kun jij je een leven zonder muziek niet voorstellen? Droom je ervan je gevoel te uiten op het podium en een onvergetelijke indruk bij het publiek achter te laten? Ben je daarom elke dag aan het zingen of je instrument aan het bespelen? Schrijf je eigen nummers of bespring je met je band de lokale buurtpodia? Meld je dan aan voor de auditie van de opleiding Muziek! De opleiding bereidt je voor op een toekomst als zelfstandige, creatieve en ondernemende muzikant.
Als muzikant zit je vol ideeën. Je bent een tikkeltje eigenwijs, maar vooral fantasierijk zodat je je eigen stukken en concepten kunt ontwikkelen. Je vindt het niet erg om anders en uniek te zijn. Je kunt goed samenwerken en je hebt doorzettingsvermogen. Het liefst treed je op, bijvoorbeeld op podia en festivals, op bedrijfsfeesten, in buurthuizen en in theaters. Ook schrijf je je eigen muziek, doe je studiowerk en/of geef je muziekworkshops.

 

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Muziek is een voltijd opleiding op mbo-niveau 4 en duurt 3 jaar. Je ontwikkelt je tot een professioneel muzikant. Voorwaarde is dat je al enige ervaring hebt op ten minste één hoofdvakinstrument (gitaar, drums, zang, etc.). Tijdens de opleiding volg je hoofdvaklessen op je instrument of zang. Ook zijn er bandlessen, waarin je in verschillende muziekstijlen duikt, eigen songs gaat schrijven en waarin je leert hoe je binnen een band functioneert en communiceert. Dat doe je onder andere in onze eigen muziekstudio’s. Je krijgt daarnaast les in vakken als muziektheorie, ondernemerschap, Engels, Nederlands en rekenen.

 

Het voorbereiden, repeteren en uitvoeren van verschillende muziekstijlen is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je leert hoe je bestaande composities op de juiste manier uitvoert, maar we stimuleren je ook om je eigen muziek te componeren. Je krijgt les van een professioneel docententeam en gastdocenten die allen ook zelf – naast het lesgeven – actief zijn in de muziek. Vaak werk je samen met studenten van andere mbo-kunstopleidingen, zoals Muziekproductie, Cultureel Organisator, Theater en Dans.

 

Wat leer je tijdens de opleiding?

–        Voorbereiden, repeteren en uitvoeren van muziek

–        Bedenken en uitwerken van je eigen muziek en concepten

–        Opbouwen en onderhouden van je eigen netwerk

–        Organiseren en uitvoeren van workshops

–        Muzikaal ondernemerschap

 

Waar kun je gaan werken?

–        Als zelfstandig muzikant en artiest

–        Songwriter voor artiesten, reclames, jingles

–        Als docent in workshops over je instrument of muziek

–        Muziekstudio’s

–        Bij podia

–        Festivals & evenementen

 

Kom auditeren!

Op de opleiding is maar beperkt plek. Om toegelaten te worden doe je een pittige auditie. Hier laat je je talent, inzet en motivatie voor de opleiding zien. Want, alleen met discipline en een actieve werkhouding haal je bij ons je diploma!

 

Om auditie te mogen doen, heb je tenminste een van de volgende diploma’s:

–        Vmbo-diploma Kb-/G-/T-leerweg

–        Mbo-diploma van een verwante opleiding op niveau 2 of 3

–        Overgangsbewijs naar 4 havo/vwo

Het is belangrijk dat je muzikaal bent, al muziekles hebt gehad en kunt zingen óf een instrument bespeelt. Bandervaring is een pré. Tijdens de auditie laat je a.d.h.v. een opdracht zien wat je al kunt. Daarnaast vertel je waarom je onze opleiding wilt doen.

 

Meld je nu aan!

Meld je HIER aan voor de auditie van de opleiding Muziek

AGENDA