logo pact

Auditie doen

Meld je hier aan voor de auditie van de opleiding Muziek.

 

Update juni 2021:

Auditie data: De muziekopleiding is vol. De inschrijving voor schooljaar 2021 – 2022 is gesloten.

 

Om in aanmerking te komen voor een auditie van de opleiding PACT + Muziek volg je de volgende stappen. Het belangrijk dat je alle stappen doorloopt:

 1. PACT+ is onderdeel van het ROC van Amsterdam, om de opleiding Muziek te volgen meld je je eerst aan bij het ROCvA via deze button:
 2. Je doet mee aan een aantal kennismakingsactiviteiten. De eerste activiteit is het invullen van de vragenlijst van de opleiding. Dit doe je via deze button:
 3. Aan de hand van de ingevulde vragenlijst kijken we naar je artistieke vaardigheden en creatief vermogen. Op basis hiervan nodigen we je uit voor een auditie, of geven we je het advies nog meer ervaring op te doen.
 4. Kom je auditeren?
  Lees dan hieronder nog even goed wat er van je verwacht wordt.
 5. De auditie heeft een ochtend- en middagprogramma.
  Zien we tijdens het ochtendprogramma dat je voldoende ontwikkeld bent op artistiek en creatief vlak, dan ga je door naar het middagprogramma.
 6. Na de auditie krijg je binnen twee schoolweken bericht of je geplaatst wordt.
 7. Indien de opleiding vol zit zullen wij een wachtlijst starten.

Meld je je pas een week van te voren aan?

Bel dan even met Bureau Studenten Zaken op 020-5791897 zodat je aanmelding geen vertraging op loopt.

 

Auditie data

De muziekopleiding is vol. De inschrijving voor schooljaar 2021 – 2022 is gesloten.

 

LET OP: De zang afdeling zit vol. Er worden géén zang audities meer afgenomen.

 

I.v.m. de Corona maatregelen moeten wij de auditie procedure zoals hierboven beschreven staat aanpassen. De audities zullen online worden afgenomen en niet op school. Verdere details ontvang je na je inschrijving. 

 

Beoordelingscriteria

Voordat je aan de opleiding PACT + Muziek kunt beginnen kijken wij of je voldoende creatieve vaardigheden en artistieke aanleg in huis hebt.

 

We kijken naar de volgende onderdelen :

 

Creativiteit:

Je bent in staat om een creatief proces te doorlopen:
Je hebt enig improviserend vermogen op je instrument. Je bent in staat bent om na te denken over een creatief maakproces (bijvoorbeeld het schrijven van eigen stukken of het bedenken van leuke arrangementen). Je bent in staat om dit creatief maakproces succesvol te doorlopen.  Daarbij hoort ook in staat zijn om samen te werken aan het instuderen en creëren van muziek.

 

Ambacht:
Je bespeelt je instrument (of zang) op een passend niveau:
Je beschikt over basis technische vaardigheden. Je bent in staat om nieuwe nummers zelf in te studeren. Je bent in staat om muziekstukken uit je hoofd te leren en op je instrument te spelen zonder bladmuziek of tekst. Ook kun je in bandformatie van wisselende samenstelling, muziek instuderen.

Daarnaast bespreken we natuurlijk je motivatie en passie voor muziek.

 

Juiste vooropleiding

De PACT + Muziek opleiding is een MBO 4 Opleiding. Daarvoor heb je bij aanvang tenminste een van de volgende diploma’s op zak:

–        Vmbo-diploma Kb-/G-/T-leerweg

–        Mbo-diploma van een verwante opleiding op niveau 2 of 3

–        Overgangsbewijs naar 4 havo/vwo

 

Voorbereiding audities

Wat neem je mee:
–       Pasfoto met je naam achterop
–       Je ID om je te legitimeren
–       het ingevulde informatieformulier

–       Mini-jack (3,5) naar Tulp (alleen voor het aansluiten van je device)

 

Individuele auditie (ochtendprogramma)
In de ochtend start je met de individuele auditie.
Hier laat je zien wat in huis hebt op je instrument of met je stem door twee zelfgekozen nummers voor te spelen of te zingen.

 

De twee stukken mogen bij elkaar maximaal 7 minuten duren.

 

Je mag in je eentje spelen/zingen (geen rap), jezelf begeleiden, begeleider(s) meenemen of je kunt gebruik maken van een begeleidingstrack via je telefoon of MP3 speler (zelf kabel mee nemen, zie: wat neem je mee!). Drummers moeten minimaal een begeleidingstrack meenemen.

 

Een ervaren docententeam kijkt naar je technische en muzikale mogelijkheden. Als je begeleiding meebrengt, mogen ze na de individuele auditie naar huis.

 

Let op: Zien we tijdens het ochtendprogramma dat je voldoende ontwikkeld bent op artistiek en creatief vlak, dan ga je door naar het middagprogramma.

 

Band auditie (middagprogramma)

Je wordt ingedeeld in een band. De band krijgt een aantal opdrachten. Voor één van de opdrachten moet je twee nummers van tevoren ingestudeerd hebben:

 

Cake By The Ocean – DNCE
Jerk It Out – Caesars

 

 

PACT Amsterdam

AGENDA