logo pact

Schrijf je hier in!

Meld je hier aan voor de auditie van de opleiding Muziek.

 

Om in aanmerking te komen voor een auditie van de opleiding PACT + Muziek volg je de volgende stappen.
Het belangrijk dat je alle stappen doorloopt:

  1. PACT+ is onderdeel van het ROC van Amsterdam, om de opleiding Muziek te volgen meld je je eerst aan bij het ROCvA via deze button:
  2. Omdat we graag een aantal zaken van je willen weten vragen we je een vragenlijst in te vullen. Dit doe je via deze button:
  3. In deze vragenlijst wordt je o.a. gevraagd om minimaal twee filmpjes van een performance van jezelf op te sturen. Meer mag ook. Tenminste één filmpje daarvan moet een eigen compositie zijn van minimaal 1 minuut. Dat mag een instrumentaal stuk zijn (voor de instrumentalisten) of een song met tekst en zang. Het tweede filmpje mag een eigen compositie zijn, maar ook een cover.Wij ontvangen graag géén volledig geproduceerde songs/clips, omdat we dan niet kunnen controleren in hoeverre jouw performance achteraf is verbeterd. Een eenvoudig filmpje, met je telefoon gemaakt, waar jij goed op te zien en te horen bent is het beste. Upload het naar YouTube en stuur de (verborgen) link.
  4. Eerste selectie: Aan de hand van de ingevulde vragenlijst en de door jou ingestuurde filmpjes kijken we naar je creatieve vermogen, artistieke vaardigheden en je motivatie om aan deze opleiding te beginnen. (Zie ook de beoordelingscriteria hieronder). Op basis hiervan nodigen we je uit voor een live auditie, of geven we je het advies eerst nog meer ervaring op te doen.
  5. Kom je auditeren? Lees dan hieronder nog even goed wat er van je verwacht wordt.
  6. De auditie heeft een ochtend- en middagprogramma. Zien we tijdens het ochtendprogramma dat je voldoende ontwikkeld bent op creatief en artistiek vlak, dan ga je door naar het middagprogramma.
  7. Na de auditie krijg je binnen twee schoolweken bericht of je geplaatst wordt.
  8. Indien de opleiding vol zit zullen wij een wachtlijst starten.

Heb je vragen of meld je je pas een week van te voren aan? Bel dan even met Bureau Studenten Zaken op 020-5791897.

 

Auditie data

De laatste auditie voor schooljaar 2022-2023 wordt georganiseerd op:

 

maandag 29 augustus 2022

 

Om in aanmerking te komen voor deze auditie ronde moet je aanmelding uiterlijk donderdag 25 augustus 2022 binnen zijn.

 

Beoordelingscriteria

Voordat je aan de opleiding PACT + Muziek kunt beginnen willen we kijken hoe je scoort op de volgende vier criteria:

 

1. Creativiteit:

Je hebt al enige ervaring met het schrijven van originele songs, composities of arrangementen. Je bent in staat om vanuit een eigen idee een creatief maakproces succesvol te doorlopen. Daarnaast ben je in staat om samen te werken met andere studenten. Je kunt andere studenten benaderen voor jouw eigen creaties, maar je kunt ook een eigen bijdrage leveren aan de creaties van anderen.

 

2. Ambacht:
Je beschikt over basis technische vaardigheden. Je bent in staat om nieuwe nummers zelf in te studeren. Je bent in staat om muziekstukken uit je hoofd te leren en op je instrument te spelen zonder bladmuziek of tekst. Ook kun je in bandformatie van wisselende samenstelling, muziek instuderen.

 

3. Motivatie/kijk op de beroepspraktijk:
Je hebt een overtuigende motivatie om aan deze muziekopleiding te gaan beginnen. Je kunt aan ons uitleggen waarom je muziek wilt maken en wat je na deze opleiding met jouw muziek gaat doen. Je hebt nagedacht over manieren om na deze opleiding je geld te kunnen verdienen met jouw muziek. Je bent op de hoogte van de huidige muziek scene.

 

4. Juiste vooropleiding

De PACT + Muziek opleiding is een mbo niveau 4 opleiding. Daarvoor heb je bij aanvang tenminste een van de volgende diploma’s op zak:

–        Vmbo-diploma Kb-/G-/T-leerweg

–        Mbo-diploma van een verwante opleiding op niveau 2 of 3

–        Overgangsbewijs naar 4 havo/vwo

 

Voorbereiding audities

Wat neem je mee:
–       Pasfoto met je naam achterop
–       Je ID om je te legitimeren
–       Het ingevulde informatieformulier.

–      Verloopkabel voor het aansluiten van je device op de geluidsinstallatie

 

Individuele auditie (ochtendprogramma)

In de ochtend start je met de individuele auditie. Hier begin je met het voorspelen van twee stukken naar eigen keuze. Ook hier geldt: tenminste één van de twee stukken is een eigen compositie van minimaal 1 minuut. En dan wel een andere dan het ingestuurde filmpje bij je aanmelding. Het tweede stuk mag een eigen compositie zijn, maar ook een cover. (En ook anders zijn dan je opgestuurde filmpje bij de aanmelding.)

De twee stukken mogen bij elkaar maximaal 7 minuten duren.

 

Je mag in je eentje spelen/zingen (geen rap), jezelf begeleiden, begeleider(s) meenemen of je kunt gebruik maken van een begeleidingstrack via je telefoon of laptop (zelf verloopkabel meenemen, zie: wat neem je mee!). Drummers moeten minimaal een begeleidingstrack meenemen.

Een ervaren docententeam kijkt naar je technische en muzikale mogelijkheden. Als je begeleiding meebrengt, mogen ze na de individuele auditie naar huis.

 

Na het voorspelen van de twee stukken kunnen de docenten je nog wat muzikale opdrachten geven en volgt er een gesprek waarin je je motivatie voor deze opleiding verder moet toelichten. Zien we tijdens het ochtendprogramma dat je voldoende ontwikkeld bent op artistiek en creatief vlak en dat je een goed onderbouwde motivatie hebt, dan ga je door naar het middagprogramma.

 

Band auditie (middagprogramma)

Je wordt samen met andere auditanten ingedeeld in een band. We vragen je de volgende twee songs daarvoor in te studeren. Tijdens deze band auditie ga je deze songs repeteren. Daarnaast krijgen jullie ter plekke een schrijfopdracht die jullie gezamenlijk moeten uitvoeren. De docenten kijken bij de verschillende bands hoe het repetitieproces verloopt en wat ieders inbreng is.

Aan het eind van de band auditie presenteren jullie minimaal één van de twee gerepeteerde songs èn de schrijfopdracht.

 

De songs die we willen dat voorbereid zijn:

– Cake By The Ocean – DNCE
– Jerk It Out – Caesars

 

PACT Amsterdam