logo pact

Over hoop 2.0, afstuderen ten tijde van Corona

1 Jan

Afstuderen als acteur ten tijde van Corona, hoe doe je dat? ITA maakte het mogelijk voor de studenten van PACT+ Theater van het ROC van Amsterdam. Hun afstudeervoorstelling Over hoop, die vanaf vrijdag 29 mei twee weken zou spelen in ITA, moest helaas gecanceld worden. Een grote teleurstelling voor de spelers, maar… zij kregen toch de kans om op een bijzondere manier bij ITA af te studeren.

 

Voor de spelers van PACT+ was het maken van een productie bij Internationaal Theater Amsterdam (ITA) een droom die helaas niet door mocht gaan. Om deze jonge spelers toch te kunnen laten afstuderen werd een alternatief plan bedacht, zodat ze in samenwerking met ITA toch kunnen afstuderen in deze tijden van corona. Als alternatieve opdracht gingen de studenten onder begeleiding van theatermaker Rosa Fontein aan de slag met de monoloog La voix humaine. De studenten studeerden een fragment in en kregen persoonlijke feedback en tips van vier ITA-acteurs: Janni Goslinga, Marieke Heebink, Maarten Heijmans en Bart Slegers.

 

Daarnaast werkten de studenten toe naar een filmpje waarin ze laten zien hoe het is om af te studeren als acteur in tijden van Corona. Bekijk de video hier!