logo pact

Algemene informatie

 

Sta je graag op het toneel? Wil je zelf acteren of voorstellingen maken? Dan past de opleiding Theater bij jou! Tijdens de opleiding ontwikkel je je tot een veelzijdig speler (voor podia, film of animatiewerk), maker en/of junior workshopdocent. Je werkt aan jouw eigen theatervaardigheden en aan je toekomstig zelfstandig ondernemerschap.

Na afronding van de opleiding kun je je eigen werk creëren. Het publiek waarvoor je optreedt of een voorstelling maakt varieert van kleuter tot congresganger, en van fanatiek theaterbezoeker tot feestganger. Door je talenten flexibel in te zetten heb je meer kans op werk!

 

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Theater is een voltijd opleiding op mbo niveau 4 en duurt 3 jaar. Het schooljaar is verdeeld in leereenheden waarin je een vast rooster volgt. Je krijgt onder andere de vakken spel, fysiek theater, regie, didactiek, dans, camera acteren en muziek/sound design. Daarnaast zijn Engels, Nederlands, rekenen, creatief ondernemerschap en burgerschapsvaardigheden onderdeel van de opleiding. Een deel van de lessen vindt in de beroepspraktijk plaats door het lopen van stage.

 

Vanaf het eerste jaar ben je bij theaterprojecten betrokken. Het is belangrijk dat je ondernemend bent. Je bouwt zelf aan je contacten en netwerk en gaat al tijdens de opleiding in de praktijk aan de slag. Je werkt volop samen in projecten met professionals uit het werkveld. Door de keuze van je stages en lessen specialiseer je je tot ‘speler (voor theater, film, etc.) en ‘maker’ (regisseren, schrijven, theaterworkshops geven).

 

Wat leer je tijdens de opleiding?

–        Dans, muziek en fysiek theater

–        Maken van voorstellingen en spelen in presentaties die je zelf moet verkopen

–        Samenwerken met mensen en organisaties in de culturele sector

–        Ondernemen

–        Opbouwen van je eigen netwerk (door samenwerking met het culturele werkveld)

 

Waar kun je gaan werken?

–        Theatergezelschappen

–        Films en televisieprogramma’s

–        Festivals en evenementen

–        Musicals

–        Jeugdtheater

–        Als zelfstandig theatermaker of speler

 

Kom auditeren!

Op de opleiding is maar beperkt plek. Om toegelaten te worden doe je een pittige auditie. Hier laat je je talent, inzet en motivatie voor de opleiding zien. Want, alleen met discipline en een actieve werkhouding haal je bij ons je diploma!

 

Om auditie te mogen doen, heb je tenminste een van de volgende diploma’s:

–        Vmbo-diploma Kb-/G-/T-leerweg

–        Mbo-diploma van een verwante opleiding op niveau 3

–        Overgangsbewijs naar 4 havo/vwo

 

Tijdens de auditie speel je verschillende rollen. Daarbij moet je ook improviseren. We letten goed op wat je met de aanwijzingen van de regisseur doet. Daarnaast mag je ons vertellen waarom je zo graag deze opleiding wilt doen.

 

Meld je HIER aan voor de auditie van de opleiding Theater

AGENDA

12 okt
theater TRY OUT DAY
30 nov
theater TRY OUT DAY