logo pact

Shaniqua Schoop – Checkpoint

Hallo, Ik ben Shaniqua Schoop en ik ben ik 19 jaar. Ik zit nu in mijn laatste jaar van de Theateropleiding op PACT Amsterdam. Na school ben ik natuurlijk veel bezig met stages lopen en vanaf mijn tweede jaar op deze opleiding mocht ik daar een hele bijzondere stage aan toevoegen. Ik speel namelijk sinds het begin van mijn tweede leerjaar in de TV-serie: Checkpoint op Zapp. Een droom die uitkomt voor mij.

 

Ik heb altijd al interesse gehad in tv en film maar het bleef altijd bij kleine figuratie klussen, tot ik op het internet een auditie oproep tegenkwam. Ze waren op zoek naar nieuwe test teamleden voor de tv serie ‘Checkpoint’. Ik twijfelde geen moment en heb mij gelijk aangemeld want die serie kende ik nog van vroeger. Na 3 hele leuke auditie rondes en alweer 2 maanden verder kreeg ik bericht dat ik was aangenomen als 1 van de 5 nieuwe testteam leden!

 

Inmiddels heb ik alweer 3 seizoenen opgenomen en mijn leven is toch echt wel een beetje veranderd. Ik word weleens herkend op straat (vooral door kinderen want het programma is gericht op de doelgroep: 9 tot 13 jaar.) en op Instagram krijg ik berichtjes van mensen die zeggen dat ze elke aflevering kijken en fan van mij zijn! Dit is natuurlijk heel leuk om te horen maar Checkpoint is ook wel echt hard werken. De draaidagen zijn namelijk tijdens schooltijd en kunnen wel 10 uur of langer zijn. Dus heel vroeg opstaan vaak maar ik doe het met liefde.

 

Voor de mensen die Checkpoint niet kennen: dit is een tv programma met een testteam van 12 personen en een presentator. Wij mogen de gekste, leukste en engste dingen uittesten. Ik heb al van alles mogen doen: van opnames in een echte gevangenis naar slangen te eten geven. Het kan allemaal bij Checkpoint dus dat maakt het allemaal ook zo leuk! We krijgen geen tekst en weten dan ook niet van te voren wat voor test wij moeten doen. Dat maakt het spannend maar ook spontaan. Dat wij geen tekst hebben betekend niet dat we niet gefocust moeten blijven. Wij moeten zelf antwoorden bedenken op vragen die misschien gesteld gaan worden, we moeten niet vergeten welke handelingen we hebben gedaan ,want hier worden wij later over geïnterviewd (een testimonial heet dat) en we moeten ten alle tijden de strijd tussen de jongens en de meiden spannend en spontaan houden. Veel te gelijk maar heel erg leuk.

 

Naast Checkpoint ben ik ook nog veel bezig met theater. Ik heb vorig schooljaar bij Toneelgroep Amsterdam gespeeld en speel dit jaar in een voorstelling van de Toneelmakerij. En heb ik mijn eigen YouTube kanaal genaamd: Shaniqua TV, waarin ik iedereen meeneem naar alle spannende dingen die ik doe in mijn leven. Ook heel belangrijk om zeker niet te vergeten is de Checkpoint Theatershow. Omdat Checkpoint al zo lang bestaat en erg populair is bij kinderen hebben wij nu ook een theatershow genaamd: Checkpoint Theater waarin we langs 26 grote theaters gaan in heel Nederland om de kinderen Checkpoint van dichtbij te laten meemaken. De theatershow is  wel gescript maar hierdoor zeker niet minder spannend. Met deze theatershow sta ik in april 2017 zelfs in de RAI! Lekker dichtbij school dus. Ik heb nu dus een heel druk leven maar ik zou het niet anders willen. 27 december begint seizoen 13 van Checkpoint alweer en in januari beginnen we met het filmen van seizoen 14. Ik ben dus sowieso nog een jaartje op tv te zien en daarna zien we wel verder.

 

Wil jij mij in actie zien? Kijk dan elke zaterdag om 09:30 naar Checkpoint op Zapp!

AGENDA

12 okt
theater TRY OUT DAY
30 nov
theater TRY OUT DAY