logo pact

Van toffe hobby tot werken met de producers van Maroon 5

1 Jan

Maak kennis met PACT+ Music Production student ‘Davadi’.

 

Daniel van Dieren (19) – artiestennaam Davadi – is tweedejaars student PACT+ Music Production en werkt momenteel aan het produceren van zijn nieuwste track. Door het tonen van lef en hard werken aan zijn netwerk lukt het hem om met grote namen samen te werken. MBO College Zuid is benieuwd hoe hij dit doet en kreeg een kijkje in zijn leven als beginnend muziekproducer.

 

Daniel, kun je ons vertellen waarom je voor een studie van PACT+ hebt gekozen?
Produceren was voor mij altijd een toffe hobby. Ik maakte veel tracks, alleen ik merkte dat er een wereld van verschil zat tussen mijn creaties en datgene wat ik op de radio hoorde. Toen ben ik gaan onderzoeken wat er mogelijk was en hoorde ik dat er opleidingen zijn op het gebied van muziekproductie. Ik zou het geweldig vinden om van mijn hobby uiteindelijk mijn beroep te kunnen maken. Bij PACT+ denk ik mijn kansen hierop te vergroten.

 

Wat maakt PACT+ Music Production zo waardevol voor jou?

Bij PACT+ word ik uitgedaagd om een netwerk op de bouwen, om zelf op onderzoek uit te gaan. Hiermee creëer je een basis waar je nu mee aan de slag kunt, maar waar je later ook nog iets aan hebt. Zo is ook mijn release samen met Otherwise Fine ontstaan.

 

Vertel eens iets over je release samen met Otherwise Fine, hoe is dit ontstaan?

In februari 2019 maakte ik een demo, maar het lukte mij niet de juiste inspiratie te vinden om het verder uit te werken. Ik geloofde wel dat er potentie in zat, dus ik besloot rond te kijken voor artiesten die dit verder zouden kunnen aanvullen.

Ik kwam Otherwise Fine voor het eerst tegen op Spotify En dacht gelijk: dit zou wat kunnen worden!

Otherwise Fine is een Canadees Duo, Spencer Baird en Jake Sinclair. Ik zag dat ze actief waren op Instagram, dus stuurde ik ze een DM. Zij vonden de demo tof en besloten om er aan mee te werken.

 

Hoe ging het toen verder?

Blanket, (Emily Hawkin) is een Canadese zangers, zij was bij Otherwise fine toen zij de demo gingen beluisteren. Zij had meteen een topline in gedachten. En zo is de samenwerking begonnen.

9 maanden en 6 arrangementen later hebben wij de track eindelijk afgerond.

 

Mooie samenwerking! Heb je een tip voor andere studenten als ze ook zoiets willen bereiken?
Ga op zoek naar internationale contacten en samenwerkingen. Wanneer je de goede vibe hebt met de betrokkenen kun je veel meer bereiken tijdens de productie. De fanbase van beide artiesten komen samen en kunnen op die manier verder groeien, zeker wanneer beide artiesten uit een ander land komen.

 

Zo te zien ben je heel goed op weg! Waar ben je nu druk mee?

Momenteel werk ik aan een track met songwriters die bij Maroon 5 betrokken waren. We zijn al best ver. Ik heb een heel goed gevoel over het nummer. Dus stay tuned!

 

Gaaf! Wat is je plan voor de toekomst?
Op het moment focus ik mij op produceren en netwerken. Ik hoop in de toekomst meerdere tracks te gaan maken met verschillende songwriters omdat de kwaliteit alleen maar beter wordt. Zodra ik genoeg nummers heb uitgebracht wil ik mij gaan focussen op Live Performance.

 

We wensen je heel veel succes en blijven graag op de hoogte!

Leuk! Je kunt mij op Spotify volgen en je kunt de track met Otherwise Fine hier beluisteren.

 

Meer weten?

Daniel neemt binnenkort het Instagram account van MBO College Zuid over tijdens een student take over. Je kunt dan meekijken in zijn leven als beginnend muziekproducent. Volg MBO College Zuid op Instagram en blijf op de hoogte.

AGENDA

12 okt
30 nov