logo pact

Over PACT+

PACT+ is een uniek collectief van artistieke opleidingen in Nederland. De opleidingen van PACT+ leiden op tot uitvoerend artiest (danser, muzikant, muziek producer of speler), maker of organisator met didactische kwaliteiten. Na de studie gaan studenten het culturele werkveld in of ze kiezen voor verdieping of verbreding op het HBO of het Conservatorium.

 

PACT+ is gevestigd in Amsterdam en onderdeel van het ROC van Amsterdam. De opleidingen Theater, Dans, Muziek en Music Production worden aangeboden op het hoogste MBO niveau (4). Professionele docenten uit het werkveld verzorgen de lessen, gastcolleges en masterclasses. Er is veel aandacht voor algemene ontwikkeling, talentontwikkeling en ondernemerschap. In de school zijn mooie faciliteiten en praktijkruimtes aanwezig. Zo zijn er opnamestudio’s, meerdere dans- en muziekstudio’s en is er een theater.

 

PACT+ is het enige(!) artistieke college in Nederland dat zoveel verschillende opleidingen aanbiedt op dezelfde locatie. Daardoor vinden bijzondere gezamenlijke producties plaats. PACT+ investeert in samenwerking met diverse partners uit het Amsterdamse en het landelijke culturele werkveld. Daarnaast biedt de opleidingen mogelijkheden om aan internationale uitwisselingsprogramma’s deel te nemen.

 

Ook na het afstuderen wordt het contact met de professionals onderhouden. Zo blijft er ingespeeld worden op nieuwe ontwikkelingen, bouwt men een groot netwerk op en worden er nieuwe samenwerkingsmogelijkheden gecreëerd. Dit alles om studenten de beste springplank naar hun toekomst te geven!